Protest pijačnih prodavaca Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Ukoliko Ministarstvo finansija ne ispuni njihove zahteve za ukidanje elektronske fiskalizacije na pijacama, pijačni prodavci će, kako kažu, radikalizovati proteste i blokirati saobraćajnice.

Pijačni prodavci, kroz proteste koje nedeljama održavaju, ukazuju na egzistencijalne probleme u kojima će se naći ako se najavljena elektronska fiskalizacija sprovede i na pijacama. Garancije za rešavanje poteškoća dobili su od predsednika države, međutim, nakon izbora, došlo je do ponovnog zatišja, a vreme za uvođenje kasa na srpske pijace polako se bliži.

Foto:TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC/

Iz Udruženja „Opstanak“, koje od samog početka ukazuje na sve ono što elektronska fiskalizacija nosi sa sobom, i dalje gaje nadu da će ono što im je predsednik države obećao, biti ispunjeno.

„Pijačni prodavci dobili su iz Sekretarijata Predsedništva Srbije informaciju da je Ministarstvu finansija upućen predlog i smernice za promenu Zakona o fiskalizaciji još pre pet dana, međutim još uvek nismo dobili odgovor od Ministarstva finansija“, rekao je Mirčeta Goločevac iz Udruženja „Opstanak“.

Kako kaže, pijačni prodavci predali su danas urgenciju za rešavanje ovog problema Predsedništvu.

Protest pijačnih prodavaca Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Naši zahtevi su ostali isti, tražimo samo da se ukine ta fiskalizacija. Najavljujemo miran protest za sredu kod Ušća, odakle ćemo ići do Slavije i do zgrade RTS-a. Naravno, prijavili smo uredno i čekamo potvrdu policije, tako da ne bih unapred govorio o samom protestu ali ukoliko se naši zahtevi ne ispune do petka, mi ćemo onda održati još jedan skup, nakon kog ćemo preći u radikalizaciju protesta“, rekao je Goločevac, pojašnjavajući da radikalizacija protesta podrazumeva potpunu blokadu saobraćaja širom Srbije.

BONUS VIDEO: Protest pijačnih radnika 30. mart 2022.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram