Foto: Medija centar Beograd

Udruženje "Mame su zakon" predale su danas u skupštinsku proceduru Predlog izmene Zakona o finansijskog podršci porodici sa decom koji će partnerima preduzetnica omogućiti da, nakon što beba napuni tri meseca života, preuzmu negu deteta i svojim pratnerkama omoguće da se bezbrižno vrate na posao, rekla je predsednica tog Udruženja Tatjana Macura.

„Kao što preduzetnice žele da postanu majke, one jednako žele da im posao ostane aktvan. Da bi im posao ostao aktivan moraju da budu inlvolvirane u taj posao , moraju da se istom poslu vrate jer klijenti, na žalost, ma koliko bili empatični, tolerantni i puni razumevanja jednostavno ne mogu da čekaju da se žene posle godinu dana vrate na svoj posao“, objasnila je Macura.

Prema njenim rečima, ovo je jedna od onih mera koje će omogućiti ne samo da žene postanu majke ukoliko to žele, oveć će omogućiti našoj privredi da opstane jer će one žene koje imaju samostalni biznis moći ne samo da ostave svoj posao aktivan i nastaviće da plaćaju poreze i doprinose, već će verovatno imati mogućnosti da zapošljavaju druge ljude i da nastave aktivno da vode svoj biznis i da ga razvijaju.

„Zato narodnim poslanicima i poslanicama predlažemo da se upute u ovaj zakon koji se nalazi u skupštinskoj proceduri“, istakla je Macura, zahvalivši se Nikoli Nešiću i poslaničkoj grupi „Moramo Zajedno“ zato što su izašli u susret Udruženju i predali ovaj zakon u skupštinsku proceduru.

Još jednom pozivam Vladu da pročita ono što se nalazi u skupštinskoj proceduri, a narodne poslanike da se dobro informišu i da u onom trenutku kada ovaj zakoni dođu na raspravu – glasaju za preduzetnice, poručila je Macura.

BONUS VIDEO: Mame preduzetnice: Najgroznije je kad te navedu na pomisao da je trudnoća greška

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar