Discover Serbia, čićšenje Lima

Udruženje Discover Serbia po treći put za redom organizovalo je Eko manifestaciju VoLim Ekspedicija. Manifestacija započeta u poslednjem vikendu avgusta, atraktivnom rafting regatom Brodarevo - Velika Župa i Zlatarskom šetnjom, nastavljena je u prvom vikendu septembra, sprovođenjem ekološke akcije „Očistimo Lim i pritoke“.

Ekološka rafting regata Priboj – Ušće Uvca izvedena je sa sedam čamaca i preko 50 učesnika mahom predstavnika IT kompanija iz Beograda. Izazvala je izuzetnu pažnju lokalnog stanovništva i lokalnih privrednika koji su izrazili želju da se slična akcija ponovi ali sa njima kao akterima.
Discover Serbia, čišćenje Lima
Drugog dana Eko manifestacije učesnici su čistili kanjon Kratovske reke od sela Kratova do ušća u Potpećko jezero i tom prilikom prikupili veliku količinu otpada.
Predsednik udruženja Discover Serbia, inženjer šumarstva Vladimir Pavlović navodi da je akcija premašila očekivanja i u smislu brojnosti učesnika i u količini prikupljenog otpada.
Discover Serbia
On ističe da je akcija imala i edukativni i promotivni deo koji su izuzetno bitni. Takođe smatra da je neophodno sprovesti detaljno istraživanje problema lokalnog stanovništva kada je u pitanju odlaganje otpada, takođe dodatno ih edukovati na tu temu, kako bismo dugoročno rešili ovaj ekološki problem.

Pavlović je nakon akcije čišćenja kanjona Kratovske reke u ulozi medijatora šumskog Wellnesa sproveo šumsku šetnju. To je bila nagrada za sve učesnike akcije čišćenja. Šumski wellnes je u povoju u Srbiji, a Pavlović je jedan od prvih medijatora šumske medicine. Zaključuje da je ekološki osvešćene osobe lakše uvesti u prirodu i pokazati im kako se ona pravilno konzumira.
Discover Serbia

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare