Ivo Udovičić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Komandant Vojne bolnice Karaburma Ivo Udovičić izjavio je da se skok broja novozaraženih koronavirusom u Srbiji odražava i na broj hospitalizovanih pacijenata, ali da će taj broj biti značajno veći u narednim danima.

„Taj broj će biti značajno veći koliko sutra i prekosutra, s obzirom da su posle Nove godine, kada smo videli masovne proslave na trgovima, restoranima, splavovima, ski centrima… Mi očekujemo masovnije prijeme u bolnice od sutra, pa u narednih nekoliko dana“, rekao je Udovičić za RTS.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema njegovim rečima, omikron soj ne daje veliki procenat hospitalizovanih, ali je u Srbiji mali broj vakcinisanih, a prisutna je i mešavina delta i omikron soja.

Naglasio je da je u prethodnom talasu koronavirusa Vojna Bolnica na Karaburmi imala 50 pacijenata mlađih od 50 godina na intenzivnoj nezi, kao i šest preminulih, od kojih niko od njih nije bio vakcinisan.

Istakao je da očekuje da će biti zaraženo između 30 i 40 odsto zdravstvenih radnika i da će, iako su vakcinisani i iako će imati blaži oblik bolesti, morati da idu u izolaciju.

****

Bonus video: Andrej Ivanji o korona posledicama masovnih dočeka

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare