Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Na društvenoj mreži Tviter pojavila se priča koja se desila u centru Zemuna, u Ulici Cara Dušana. Autorka tvitova je navela da je jedna starica sedela na putu, te da joj nije bilo jasno o čemu se radi i zašto je ona tu. Uočila je da je automobili obilaze, a nakon toga odlučila da joj pomogne. U pitanju je bila starica koja živi u neposrednoj blizini, ali joj niko nije pomogao da ustane sa puta.

Tamara, koja je sa korisnicima Tvitera podelila priču, naglasila je da je već bio pao mrak, te da se uopšte nije dobro videla i napomenula da je videla samo automobile i autobuse kako zaobilaze nešto, a da je nakon toga uočila da neko sedi na putu.

„Shvatila sam da je živa osoba tek kad sam prišla kolima i tu sam se ukopala. Žena. Starica. Romkinja. Sedi na sred puta i svi je obilaze. Mislim da su mislili da prosi, to sam i ja pomislila u prvi mah. Ukočim u trenutku, žena iza mene, naravno, psuje dok pokušava da me obiđe. Ja čekam jedno 5 minuta da se traka pored raščisti, da mogu da otvorim vrata, dete mi sedi pozadi i strah me da nas neko ne udari od pozadi. Kad sam došla do žene, vidim štap pored nje i blizu nje na putu telefon i ključ od kuće. Pitam šta je bilo, objašnjava mi da je pala, da već dugo tako sedi jer ne može da ustane“, navela je Tamara.

Ona je dalje napomula, da je od momenta kada je videla da je automobila obilaze, pa do trenutka kada je uočila staricu, prošlo sigurno oko 30 automobila i autobusa i da ama baš niko nije reagovao.

„Niko nije stao, niko nije ni usporio. Tek kad sam krenula da je podižem prišao je neki momak, koji je pomogao da je podignem i zajedno smo je preveli preko ulice. Kuća joj je bila tu na 6 metara, gledala je u nju sve vreme. Jedva se kreće uz štap, ne moze da održi ravnotežu kad stoji. Na pitanje šta je radila sa druge strane ulice, rekla je da je išla kod žene koja joj daje da jede. Nosila je nazad dve velike kese stvari, težih od nje same. Ostavili smo je kod njene kapije, ali kad sam se okrenula shvatim da i dalje stoji tamo“, nastavila je Tamara.

Tamara je još napisala da joj je starica rekla da ne može sama da uđe čak ni kroz dvorište do stana.

„Utisak snažan mi je da je toliko navikla da ne očekuje pomoć, da kad smo je ostavili kod kapije, nije ni pomislila da nam traži da je uvedemo. Odvela sam je do stana, pojavila se tu još jedna žena iz komšiluka, otključale smo i ušla je. 30 kola i autobusa – 30 puta horora u očima, dok gleda kako joj se farovi približavaju i ne zna da li će je vozač videti. 30 puta je ta žena premrla od straha! To je i jedno bar 70, i više, ljudi koji su prošli i nisu stali. Sram vas bilo! Neće nas ubiti korona, ubiće nas samoživost“, zaključila je Tamara svoju objavu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare