Foto: N1, Zatvor, Ilustracija

Sve posete pritvorenicima i osuđenicima su ograničene na 15 minuta i jednog posetioca, koji mora da nosi zaštitnu masku, ukoliko nema staklene prepreke.

Izvor: Tanjug

U cilju sprečavanja epidemije korona virusa u penalnim ustanovama tokom trajanja vanrednog stanja, u svim kazneno-popravnim zavodima u Srbiji sve posete pritvorenicima i osuđenicima su ograničene na 15 minuta samo sa jednim posetiocem koji mora da nosi zaštitnu masku, ukoliko u prostoriji za posete ne postoji staklena prepreka.

Posete Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu su zabranjene do daljeg u skladu sa preporukom Instituta za javno zdravlje Srbije , navode u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija za Tanjug.

Napominju da su sva novoprimljena lica u zavodima izdvojena u manjim sobama gde će boraviti 14 dana tokom kojih će sve vreme biti pod pojačanim zdravstvenim nadzorom.

Sva lica koja dolaze u pritvor ili stupaju na izdržavanje kazne prolaze lekarski pregled, a sada u skladu sa preporukama “Batuta” ukoliko lice ima znake respiratorne infekcije ili oboljenja disajnih organa (povišenu temperaturu, kašalj, kijanje otežano disanje, bol u guši), biće odmah odvedeno u odvojenu sobu od drugih lica.

Iako osuđeni prema zakonu imaju pravo na boravak na svežem vazduhu najmanje dva sata, sada će u skladu sa mogućnostima, to vreme biti produženo.

Vanzavodska prava i pogodnosti (slobodan izlazak u grad, posete porodici i srodnicima za vikend i praznicima, nagradno odsustvo iz zavoda do 7 dana u toku godine, korišćenje godišnjeg odmora izvan zavoda…), kao i radno angažovanje van ustanova do daljeg biće odloženi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram