deponija Foto:MIloš Kostadinović/čitalac Nova.rs

U potoku Paripovac, u beogradskom naselju Žarkovo, ispod mosta za pešake i vozila, i dalje se nalazi divlja deponija. Gradske i institucije opštine Čukarica su krajem februara organizovale čišćenje deponije u potoku Paripovac, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić tada je najavio da će to biti uređena površina, prenosi N1.

„Ja u ovom kraju živim pet godina i otkad sam tu znam za ovu deponiju. Stalno se žalimo, pišemo dopise, imamo neka obećanja ali uglavnom je sve u pisanoj formi. Pre mesec dana je obećano da će ovo biti zatrpano, tu je bio zamenik gradonačelnika, obećao da će biti očišćeno, došli, islikali se, a sada mi meštani da se slikamo“, rekla je za N1 meštanka Žarkova Danijela Vuković.

U neposrednoj blizini deponije su stambene zgrade i neformalno naselje.

PROČITAJTE JOŠ

„Tu je naselje koje se proširilo, pa i njihovo smeće završava dole. Tek pre jedno mesec dana postavljeni su kontejneri ovde. Ljudima treba da se obezbedi neki smeštaj, država treba da se pobrine za to, da se zbrinu i da se sve ovo očisti i sredi. Obećavali su nam i igralište za decu, deca se igraju na parkinzima i u dvorištu škole. Ovaj miris koji vi sada osećate, mi to svaki dan osećamo u stanovima, posebno kada je vreme ovakvo“, naglasila je Danijela Vuković iz beogradskog naselja Žarkovo.

BONUS VIDEO: Divlja deponija ispod nadvožnjaka u novobeogradskoj Ulici Đorđa Stanojevića 

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar