Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Najveći broj aktivnih slučajeva zaraženih koronavirusom u Vojvodini je u Novom Sadu - 1.790, dok je u drugim delovima pokrajine još 2.000 slučajeva, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine (IZJZ).

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno je hospitalizovano 300 pacijenata sa potvrđenim virsuom korona, dok je u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu na lečenju 24, a od ukupnog broja hospitalizovanih u Novom Sadu 24 je na respiratoru.

Kako saopštava IZJZ Vojvodine, tokom vikenda registrovan je blag pad broja registrovanih slučajeva u odnosu na prethodni period, a među obolelima tokom prethodne nedelje dominiraju osobe uzrasta između 20 i 49 godina, prenosi RTS.

„Učešće obolelih opada ravnomerno ka najmlađim i ka najstarijima koji najmanje obolevaju“, navodi se u saopštenju.

Kako se ocenjuje, epidemiološka situacija u Vojvodini je i dalje nepovoljna, a i dalje se registruje široka geografska rasprostranjenost virusa na teritoriji svih opština.

#related-news_1

Izrazito nepovoljna situacija registrovana je na teritoriji Novog Sada, Vrbasa, Sremske Mitrovice, Kikinde, Pančeva, Rume, Bačke Palanke, Subotice, Vršca, Zrenjanina, Alibunara, Temerina, Beočina, Bača i Titela.

Od 27. jula do današnjeg izveštaja Instituta, broj obolelih u Novom Sadu porastao je za 169, a u pokrajini za 442.

(Izvor: Tanjug)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar