Podeli
Foto:EPA-EFE/Balazs Mohai

U GAK Višegradska tokom protekla 24 sata bilo je 38 porođaja, a direktor te ustanove Aleksandar Stefanović kaže da imaju veći priliv trudnica jer su kliničko-bolnički centri u kojima su porodilišta pretvoreni u kovid bolnice, a da oni do sada nisu imali trudnice zaražene virusom korona.

“Imali smo 38 porođaja u poslednja 24 sata i svi kažemo “ovo je kao nekada”. Duplirali smo kadrovske kapacitete, pojačali dežurstva”, kaže Stefanović za Pink.

U toj ustanovi povećan priliv trudnica zato što su KBC Zvezdara i KBC Zemun pretvoreni u kovid bolnice, a GAK Narodni Front ima problem sa zaraženim zdravstvenim radnicima.

Pročitajte još:

Stefanović podseća da se trudnice zaražene virusom korona zbrinjavaju u KBC Dragiša Mišović, ali ukoliko se zadesno nađu kod njih i nema vremena da se transportuju, imaju poseban boks i posebno odeljenje za te žene.

Na sve zakazane preglede, kako je rekao, trudnice ali i drugi pacijenti mogu da dolaze, jer se pregledi i sve operacije rade nesmetano.

Posete GAK Višegradska zabranjene su još zbog sezonskog gripa i članovi porodice mogu da donesu sve što je neophodno pacijentima i porodiljama.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar