Foto:Shutterstock

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih korona virusom zaraženo je 127 korisnika i 39 zaposlenih.

Prisustvo virusa COVID -19 potvrđeno je u Gerontološkim centrima u Knjaževcu, Beogradu, Nišu, Kruševcu, Obrenovcu, Mataruškoj Banji, Tutinu, zatim stacionaru za decu i omladinu sa autizmom Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu.

Takođe Covid 19 potvrđen je u Radnoj jedinici Dnevni boravak „Stari Grad“ Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, Beograd, Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska, kao i Centrima za socijalni rad u Vranju i Beogradu.

Zaraženih ima i u Domovima za smeštaj odraslih i starijih na Umci, Beogradu, Novom Sadu, Negotinu.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, Dom za smeštaj odraslih i starijih „Doživeti stotu“ u Beogradu, Dom za smeštaj odraslih i starijih „Stara pruga“, Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih „Radost“ u Negotinu rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih. Ministarstvo je donelo rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih „Nada“, u Beogradu.

Ukupno je do sada izlečeno 520 korisnika ustanova socijalne zaštite i 195 zaposlenih.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar