Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

U Šumadiji je za poslednja 24 sata od 168 testiranih građana, registrovano pet novih slučajeva inficiranja koronavirusom, od kojih su četiri iz Kragujevca i jedan iz Rače, saopštio je Institut za javno zdravlje u Kragujevcu.

U kragujevačkom Kliničkom centru na lečenju je trenutno 14 pacijenata, od kojih su četiri na respiratoru, a u toku jučerašnjeg dana, sa lečenja je otpušten jedan pacijent iz Batočine.

Kragujevac, Šumadija, koronavirus
Foto: Predrag Petrović/Nova.rs

Mere kućne izolacije u Šumadijskom okrugu izrečene su za 85 građana koji su bili u kontaktu sa inficiranim osobama, a među izoilovanima je najviše Kragujevčana 71. U kućnoj izolaciji je još i sedam osoba iz Knića, četiri iz Aranđelovca i tri iz Batočine.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje u Šumadijskom okrugu koronavirus je od početka pandemije potvrđen kod 2.581 osobe, a u laboratoriji „Kraguj“ do sada je testirano ukupno 27.867 građana.

U Kragujevcu je zbog povećanog broja novoinficiranih do kog je naglo došlo u drugoj polovini juna, još uvek na snazi vanredna situacija, ali je prema rečima direktora Instituita za javno zdravlje epidemiološka situacija stabilna i pod kontrolom.

Tokom prošle nedelje, pozitiivan rezultat je potvrđen kod 13 Kragujevčana, što je neuporedivo sa situacijom koja je u gradu vladala krajem jula i početkom avgusta, kada je na dnevnom novou registrovan dvocifreni broj zaraženih virusom Covid 19.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar