Foto: Srce grada

Napadi na medije koji imaju objektivan i kritički stav prema sadašnjoj vlasti, nastavak je strategije kojom u Srbiji treba onemogućiti, izbrisati, poništiti svako drugačije mišljenje i satrti one koji ga saopštavaju javno, ocenili su u zajedničkom saopštenju Gradjanski demoktratski forum i stranka Zajedno za Srbiju.

„Kada se takva rasprava, mimo poslovnika i dnevnog reda dopusti u najvišem zakonodavnom telu, Narodnoj skupštini Srbije, onda je to signal da je sukob sa neistomišljenicima, sa nezavisnim medijima, novinarima, intelektualcima, odobren sa najvišeg mesta i da ga treba dovršiti“, navodi se u saopštenju.

Etiketiranje i besprizorni napadi koji su usmereni na račun novinara N1 i Nova S, kao i ličnosti od integriteta, prema oceni GDF i ZZS, nedvosmisleno pokazuju jasnu nameru da se svaki oblik kritičkog promišljanja spreči, a profesionalci i misleći afirmisani pojedinci stave na stub srama.

„Atmosfera tridesetih godina prošlog veka iz Italije i Nemačke, vaskrsava u Srbiji preteći da dovede do sličnih posledica, a firerski način vladavine, zahteva bezrezervnu podršku i potpuno jednoumnu apologetiku koju mu parlament izdašno pruža orkestriranim horom domaćih plaćenika“, navodi se.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar