Iako smo navikli da blokade širom Srbije stvaraju tenziju kod jednog dela građana, stanovnici Rume pokazali su da protest i blokada mogu u potpunosti da prođu mirno i bez tenzija.

Treći po redu protest održan je i u Rumi, gde je nekoliko desetina građana, po kišnom danu blokiralo put. Dok je trajala blokada, saobraćaj je bio obustavljen, a vozači u automobilima su strpljivo čekali da se put raščisti.

Nakon završetka jednočasovne blokade, automobilima je omogućen prolaz, a vozači su sirenama pozdravili učesnike protesta. Sa druge strane, građani koji su blokirali put, aplauzima su otpozdravili vozače čime su pokazali da protest ne mora da dovede do novih tenzija.

Podsetimo, danas su u Beogradu i drugim gradovima Srbije održani treći protesti tokom kojih je blokirana Gazela, kao veći putevi i saobraćajnice širom zemlje. Po kišnom vremenu okupilo se više stotina građana koji su iskazali nezadovoljstvo aktuelnom situacijom, a nakon ispunjenja osnovna dva zahteva protesta, traži se nastavak borbe za čistiju Srbiju.

Bonus video: Goran Marković na protestu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare