Foto: TANJUG / JAROSLAV PAP / an

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da u petak počinje dezinfekcija ulaza stambenih zgrada u cilju čišćenja svih površina na kojima se može zadržati virus Kovid-19.

Radojičić, koji je i komandant Štaba za vanredne situacije, je objasnio da će se čistiti stepeništa, zajedničke prostorije, gelenderi, liftovi, zvona…

Gradski štab za vanredne situacije naložio je opštinskim štabovima da organizuju distribuciju sredstva za dezinfekciju na bazi hlora skupštinama stanara u stambenim zgradama, saopštila je Gradska uprava.

Radojičić je objasnio da će Grad Beograd obezbediti dovoljnu količinu sredstva za dezinfekciju ulaza, dok će opštinski štabovi za vanredne situacije odrediti mesta za distribuciju i pozvati upravnike zgrada da preuzmu neophodna sredstva i detaljno stručno uputstvo za postupanje.

„U skladu sa uputstvom, radiće se u određeno doba dana i uz poštovanje svih epidemioloških mera i mera zaštite lica koja će sprovoditi čišćenje, a o svakom postupku će se voditi evidencija“, rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je rekao da u petak Zavod za biocide i medicinsku ekologiju počinje da radi PCR testiranje na Kovid-19.

On je tokom obilaska prostorija Zavoda rekao da ta institucija ima najzahtevniji posao u borbi protiv virusa korona jer dezinfikuje prostore od vitalnog značaja, kao što su domovi zdravlja, ustanove socijalne zaštite, vozila gradskog prevoza, saniteti Hitne pomoći i drugo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram