Foto: EPA-EFE/JULIAN PEREZ

Za ulazak u Srbiju iz inostranstva putnicima će ubuduće verovatno biti neophodan PCR test ne stariji od 24 sata ili će se taj test raditi na granicama, rečeno je danas na sednici Skupštine.

Mnoge od nas zanima da li ćemo i kada moći na more ove godine, koje procedure ćemo morati da ispoštujemo prilikom povratka u zemlju, a sve usled pandemije koronavirusa. O tome je danas na sednici Narodne skupštine Republike Srbije govorila predsednica Vlade Ana Brnabić.

Pročitajte još:

Ona je kazala da će u petak Krizni stab održati sednicu i tada će se znati tačno određene mere za ulazak u Srbiju. Jasna preporuka biće poznata u petak ili ponedeljak.

Ana Brnabić je kazala i da postoje dve opcije – putnicima će biti neophodan PCR test ne stariji od 24 sata ili će se taj test raditi na granicama.

Takođe, na današnjoj sednici očekuje se potvrda odluke o ukidanju vanrednog stanja i policijskog časa u našoj zemlji.

Podsetimo, jutros je epidemiolog dr Predrag Kon rekao da još uvek nije doneto rešenje o otvaranju granica, a da će se verovatno tražiti da budu testirani oni koji ulaze u zemlju.

Osim toga, dr Kon je za portal Nova.rs kazao i da će karantin pri ulasku u Srbiju od 14 dana ostati na snazi, ali takve odluke će se razmatrati i usklađivati sa međunarodnim dogovorima i merama.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram