Foto:Jovan Cvetković/Ilustracija

Da se po šumama i gorama može pronaći svašta nije ništa novo, ali prizor koji su ugledali planinari Jovan Cvetković i Dragan Manojlović pamtiće zauvek. Oni su u pećini kod sela Prlite kod Zaječara pronašli ljudske lobanje i kosti.

„Ispred pećine smo videli pepeo neke manje logorske vatra I kosti na štapu. Gledali smo u početku nekoliko trenutaka dok nismo shvatili da je to ljudska lobanja. U pećini smo pronašli još manjih kostiju i to rebara, pršljene i fragment treće lobanje. Videlo se da su kosti stare i pozorne“, priča Cvetković.

Foto:Jovan Cvetković

Kako objašnjava naš sagovornik nisu pronašli tragove nekog obreda i pretpostavljaju da je ipak u pitanju nečija neslana šala. Na fotografijama koje nam je ustupio autor vidi se da je ispred pećine na štapu bila pobodena ljudska lobanja. Takođe se vide i kosti unutar pećine.

Foto:Jovan Cvetković

„Ovo je meni sve delovalo zanimljivo. Na ovako nešto se retko gde nailazi. U šumi ima životinjskih kostiju ali na ljudske dosad još nismo naišli“ kaže Cvetković.

Foto:Jovan Cvetković

Nakon što su uslikali kosti i lobanje, fotografije ovog neobičnog otkrića su pokazali prijateljima, a onda i pozvali policiju. Koliko su stare kosti i odakle potiču istražiće Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Autor: S. J.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar