Foto:Irfan ličina /Nova.rs

Zbog kiše koja od sinoć pada na teritoriji Novog Pazara, a koja je u gornjem slivu reke Jošanice u naselju Šutenovac prouzrokovala izlivanje ove reke na osnovu Opšteg plana za odbranu od poplava i Operativnog plana za odbranu od poplava za ovu godinu, a usled obilnih padavina i ispunjenosti korita sa tendencijom daljeg porasta na rekama Raška, Jošanica i Vidrenjak, u Novom Pazaru danas je uvedena vanredna odbrana od poplava.

Iz Službe JVP „Srbijavode“ i nadležnih vodoprivrednih preduzeća navode da su na terenu, da su uvedena dežurstva i da se prati kretanje promena nivoa vode i promene stanja na odbrambenim linijama.

U koordinaciji sa nadležnim organima lokalne samouprave, komunalnim preduzećima i Štabom preduzimaju se sve neophodne mere u cilju odbrane od poplava.

Foto:Irfan ličina /Nova.rs

U Gradskoj upravi trenutno je u toku sednica Gradskog štaba za vanredne situacije, a nadležni tokom noći očekuju priliv velike količine vode sa Rogozne, Pešteri, Golije i drugih okolnih brda u Novom Pazaru.

Foto:Irfan ličina /Nova.rs

PROČITAJTE JOŠ

Foto:Irfan ličina /Nova.rs

Kako je najavljeno po naređenju Predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u Novi Pazar u pomoć građanima uskoro će priteći i pripadnici Vojske Srbije.

Foto:Irfan ličina /Nova.rs

BONUS VIDEO Posledice poplave u ulici Kraljice Marije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar