Bolnica u Novom Pazaru Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

U novopazarskoj opštoj bolnici, kako nezvanično saznaje Nova.rs, trenutno radi samo jedan anestezilog, jer su dva anesteziologa iz ovog grada pozitivna na koronavirus.  Prema informacijama do kojih smo došli, nakon saznanja da su dva anesteziologa zaražena, testirani su i ostali zdravstveni radnici tog odeljenja.

Direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović potvrdio je lokalnom portalu A1 da su dva anesteziologa u ovoj bolnici zaražena koronavirusom.

„Tačno je da su dva anesteziologa pozitivna na covid-19, oba su hospitalizovana. Ostalo medicinsko osoblje  se odmah  testiralo i rezultati su pokazali da su negativni na koronavirus“, rekao je Mahmutović.

Dva anesteziologa iz zelene zone koji su pozitivni na covid-19, neće biti veliki hendikep za ovu bolnicu, i pacijenti neće biti ugroženi njihovim odsustvom, rekao je Mahmutović i dodao da ukoliko bude potrebno, angažovaće se anestezolozi iz drugih gradova zemlje.

„Pacijenti koji čekaju za bilo koju vrstu operacija nisu i neće biti ugroženi. Ako bude potrebe doći će drugi anesteziolozi iz drugih gradova“, zaključio je Mahmutović.

Inače, prema podacima koje je danas saopštio Krizni štab grada Novog Pazara  u ovom gradu je tokom jučerašnjeg dana u Opštoj bolnici u Novom Pazaru hospitalizovano 66 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih su šest na respiratorima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar