Foto: Shutterstock

U Nišu ne postoje ni javne, ni tajne biološke laboratorije, izuzev u mašti onih kojima je potrebna pažnja i senzacionalizam, izjavio je listu Danas prodekan za međunarodnu saradnju niškog Medicinskog fakulteta Dragan Milić, povodom tvrdnji da se u Srbiji nalaze četiri američke vojne biolaboratorije gde bi moglo da se proizvodi bio-oružje.

Milić je, reagujući na tvrdnje nekih javnih ličnosti iz regiona i desničarskih organizacija, rekao da su američka vojska i Ambasada SAD u Beogradu niškom Medicinskom fakultetu poklonile izuzetno vrednu opremu, ali da se ne radi o bio-laboratorijama.

„Radi se o opremi za gensku laboratoriju u kojoj će se raditi ispitivanja i tipizacija kancera kod obolelih, kao i ispitivanje naslednih bolesti“, izjavio je Milić za Danas.

On je naveo da je Klinika za kardiohirurgiju dobila opremu za serološku i PCR laboratoriju, kao i za hiruršku salu i odeljenje intenzivne nege.

Ukupna vrednost donacija je milion i po evra, dodao je Milić, koji je i predsednik Kluba srpsko-američkog prijateljstva.

Bonus video – 3D Biftek iz laboratorije

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar