Dr Branislav Tiodorović Foto: Sreenshot Youtube NiškaTelevizija

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da u Nišu ima 27 potvrđenih slučajeva oboljevanja od koronavirusa, među kojima ima i lekara.

Važno je da virus nije ušao u bolnicu, istakao je Tiodorović za RTS.

„Kada je u Nišu počela delimična epidemija, importovani slučaj koji nam je došao, skrenuli smo pažnju lekarima da ne dolaze bolesni, čak ni od prehlade, da ne dolaze na svoja radna mesta. Imamo jednu hospitalizovanu koleginicu, potom 19 građana, među kojima ima šest lekara i još dve sestre u kućnoj izolaciji, a onda smo dve klinike doveli u situaciju da se samoizoluju, da kolege budu u kućnoj samoizolaciji i da na taj način pokušamo da stvorimo uslove da se prekine lanac prenošenja“, rekao je epidemiolog Tiodorović.

Ovi koji su u samoizolaciji su zdravi, niko nema tegobe, ali su bili u kontaktu sa ovima koji su virus doneli, precizirao je on.

Tiodorović napominje da je obezbeđeno da te dve klinike funkcionišu i da virus nije ušao u bolnicu.

„Situacija je pod kontrolom, pratimo i kućnu izolaciju i samoizolaciju, nadamo se da će sve da prođe u normalnom toku“, dodao je.

On kaže da je 12 osoba otpušteno na kućno lečenje.

„Oni nisu potpuno zdravi, ali mogu da budu kući i dalje se prati njihovo stanje“, kaže Tiodorović.

Sledeća nedelju će biti vrlo teška i karakteristična po značajnijom broju potvrđenih obolelih i životno ugroženih i to će potrajati. Bilo bi dobro da potraje do Uskrsa i da posle iamo manji pad, pa u maju bolju situaciju, rekao je Tiodorović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram