Foto:N1

Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje, na području Moravičkog okruga dva dana nije zabeležen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a iz referentne laboratorije danas su pristigla 52 rezultata uzetih uzoraka i svi su negativni. Na području Čačka u ponedeljak su registrovana tri novoinficirana lica, a u utorak dva.

Tokom današnjeg dana u čačanskoj opštoj bolnici pregledano je 18 pacijenata, a u prijemno- trijažnoj ambulanti te ustanove svakodnevno je uobičajen priliv lica sa simptomima i znacima kovid infekcije.

U formiranom respiratornom centru, gde su smešteni oboleli sa teškom kliničkom slikom trenutno se nalazi četiri bolesnika od kojih je 3 priključeno na mehaničku ventilaciju.

Na svim odeljenjima koja su pretvorena u kovid paviljone hospitalizovano je ukupno 28 pacijenata.

Prema rečima direktora Opšte bolnice Čačak, dr Miroslava Sretenovića, kada je u pitanju oslobađanje kapaciteta te ustanove trenutno su ispražnjeni rehabilitacija, palijativna nega i infektivno odeljenje. Međutim, kako je rekao, vitalna odeljenja – interno sa koronarnom jedinicom i neurologija su još uvek zauzeti.

„Ti kapaciteti se još uvek nisu vratili u neki normalan rad. Nadamo se da ćemo u narednih desetak dana uspeti da ta odeljenja uvedemo u uobičajen sistem funkcionisanja“ , izrazio je uverenje Sretenović i istakao da, dok se jedan kovid pacijent leči na bilo kom odeljenju, ona su u crvenoj zoni i ne mogu se mešati sa ostalim bolesnicima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar