Podeli
Foto:EPA-EFE/Marcial Guillén

Članovi Štaba za vanredne situacije u Medveđi odlučili su danas da u ovoj opštini uvedu vanrednu situaciju zbog naglog porasta broja zaraženih koronavirusom, na preporuku Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Leskovcu, potvrđeno je agenciji Beta.

“Odluka o uvođenju vanredne situacije je bila neminovna jer je poslednje nedelje naglo povećan broj inficiranih covidom 19”, kazala je direktorka ZZJZ Aleksandra Nikolić.

Škole, par kafića i restorana radiće prema merama Kriznog štaba Vlade Srbije, a prema odluci štaba biće zatvoreni vrtići Predškolske ustanove “Mladost” jer su se sporadično pojavili slučajevi infekcije koronavirusom.

Predsednik opštine Medveđa i komandant Štaba za vanredne situacije Nebojša Arsić rekao je da je odluka stupila na snagu odmah.

“Uvođenje vanredne situacije značiće i rigoroznije pridržavanje mera i rigoroznije kontrole nadležnih organa”, rekao je Arsić i dodao da je i pre ove odluke bila pojačana dezinfekcija po preporuci ZZJZ.

Opština Medveđa, prema poslednjim zvaničnim podacima, ima 6.466 stanovnika, a od pojave epidemije u Srbiji do danas su evidentirana 134 slučaja zaraze koronavirusom, dok je samo u poslednjih nedelju dana bilo 54 pozitivnih na koronavirus.

Komentari

Vaš komentar