Foto: Ivan Popović/Nova.rs

Stanari zgrada na Trgu oslobođenja u Majdanpeku danima trpe nesnosne mirise ispred zgrade, zbog zatrpanih kontejnera. Problem traje od petka, od kada kontejneri nisu pražnjeni.

„Ovo je nepodnošljivo, pokušićemo se i zaraziti. Ne mogu da otvorim prozor, gadno mi je da prođem kako bih ušla u zgradu a i plašim se zaraze. Ne znam šta čekaju, kada će da isprazne kontenere“ kaže Snežana Trujanović, stanarka ispred čije zgrade se nalaze kontejneri.

Foto: Ivan Popović/Nova.rs

Ona kaže da su pokušavali da prijave slučaj ali da niko nije reagovao.

„Kažu nam da se pazimo korone, a ovde nam vreba zaraza. Pokušala sam da pozovem komunalno preduzeže ali mi se niko nije javio kao i u komunalnoj inspekciji, i samo se pitam kada će sve ovo da uklone“, kaže Snežana.

I ostali stanari zgrade ogorčeni su zbog nepražnjenja kontejnere.

„Kako oni misle da mi živimo ovde. Ovo je užasno, kučići i mačke se skupljaju, raznose đubre, a onda ulaze u zgradu i tu vrše nuždu“, kaže jedna stanarka koja je želela da ostane anonimna.

Foto: Ivan Popović/Nova.rs

I na ostalim mestima u gradu kontejneti su puni, ali ne kao u ovoj ulici, s obzirom da ove kontejnete pored stanara zgrade koriste i jedan ugostiteljski objekat, ali i trgovinska radnja.

„Ne može da se izađe napolje da se izbaci smeće, kontejneri su počeli da ispuštaju neku užasnu tečnost, koja se sliva na sve strane i nepodnošljivo smrdi. Pored toga kučići su oko kontejnera i sve to razvlače po gradu“, kaže Dušica Jovanović, radnica kafića.

Iz JP „Vodovod“ koje je zaduženo za iznošenje smeća u Majdanpeku kažu da su upoznati sa problemom.

„Tačno je da postoji problem. Sve se desilo od petka, od kada nisu pražnjeni kontejneri, ali je problem nastao zbog kvara na kamionu koji iznosi smeće, i danas u toku popodneva nam stiže kamion kojim ćemo isprazniti sve kontejnere“, kaže Nebojša Zarkov, direktor.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar