Foto: Privatna arhiva/N1

Stanovnici Krnjače već duže vreme imaju problema sa zapušenim kanalima, koji samo što se nisu izlili na trotoar, a jedan od njih se nalazi u blizini Osnovne škole "Zaga Malivuk", sa koje je 19. jula usled nevremena otpao limeni krov.

Jedan od osnivača Udruženja građana „Unija treći Beograd“ Dušan Marković rekao je da stanovnici Krnjače strahuju za bezbednost dece.

„U školi ‘Zaga Malivuk’ je dosta mobilijara uništeno, krov je pao i kada padne kiša zidovi se natapaju vodom, na njima se stvara vlaga, a zgrada je stara više od pola veka i sada ne znamo hoće li školska godina početi na vreme“, rekao je on.

Marković je istakao da se Udruženje građana „Unija treći Beograd“ obraćalo gradskoj opštini Palilula.

„Probleme stanovnika ovog dela grada i dalje nema ko da reši, a na samo 50 metara od škole ‘Zaga Malivuk’ nalazi se mostić koji samo što nije potopljen fekalnim otpadom iz kanala“, kazao je Marković.

On je napomenuo da je problem sa tim kanalom nastao zbog nedostatka kanalizacione mreže u Krnjači i da su građani već jednom dokazali da se radovi mogu ubrzati jedino blokadom Zrenjaninskog puta.

„Tek posle blokade puta nadležni su obratili pažnju na probleme sa kojima se suočavaju stanovnici leve obale Dunava, a ako se problemi ne reše u što kraćem roku, mi smo spremni da ponovo blokiramo put“, istakao je Marković.

Fasada OŠ „Zaga Malivuk“ je išarana crnim sprejom i na njoj su ispisani grafiti, a neki sadrže uvredljive i preteće poruke.

Pored srušenog limenog krova i oko njega ne postoji obaveštenje o opasnosti za decu i ostale građane, a prilaz školi je zarastao u šiblje i korov.

***

BONUS VIDEO – Krnjača: Protesti meštana zbog ne izgradnje kanalizacije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar