Foto:Predrag Petrović

U Kragujevcu iz dana u dan raste broj novozaraženih građana, a prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje u tom gradu, koronavirus potvrdjen je kod 201 osobe. U prethodnom danu na teritoriji Šumadije testirano je 629 građana, a u celom regionu registrovano je 258 slučajeva zaraze virusom, što je preko 40 odsto od ukupnog broja testiranih.

U Kragujevcu je tokom jučerašnjeg dana infekcija virusa potvrđena kod 131 osobe, a samo 24 sata kasnije, broj novozaraženih popeo se na 201, što epidemiološku situaciju u tom gradu čini nestabilnom. U laboratoriji „Kraguj“ virus je u protekla 24 sata registrovan i u ostalim šumadijskim opštinama. U Aranđelovcu je 36 novozaraženih, Lapovu sedam, Batočini šest, Topoli pet, a tri ospbe zaražene su i u opštini Knić.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje, u kragujevačkom Kliničkom centru hospitalizovano je 112 pacijenata sa potvrđenim virusom, od kojih je pet na respiratoru, dok je u prethodnom danu, sa lečenja otpušteno devet osoba.

U kućnoj izolaciji, u Šumadiji je trenutno 3.697 građana, od kojih je čak tri hiljade u Kragujevcu. Od početka pandemije, koronavirus je potvrđen kod 5.739 stanovnika Šumadijskog okruga, a u istom periodu testirano je nešto preko 40.000 građana.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar