ponovna zaraza korona
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

"Situacija u kovid bolnici u Batajnici je alarmantna, a ovakvu brzinu popunjavanja bolničkog smeštaja i porast broja prijema nismo imali prilike do sada da vidimo", izjavila je danas pomoćnica direktora ove bolnice Jelena Veličković.

Veličkovićeva je za RTS izjavila da je u petak primljeno 40 novih pacijenata, a da će po svemu sudeći „danas taj broj biti nadmašen“.

U odnosu na 1. avgust, kada je u kovid bolnici u Batajnici bilo 32 pacijenta, trenutno ih ima 268, i planira se otvaranje i „C“ bloka bolnice.

„U ovom talasu ima više mladjih pacijenata, koji su u 90 odsto slučajeva nevakcinisani i bez pratećih bolesti. Nažalost i mladi pacijenti imaju veoma tešku kliničku sliku, danas je preminula pacijentkinja od 26 godina koja je lečena u jedinici intenzivnog lečenja“, rekla je Jelana Veličković.

Ona je navela da pacijenti najčešće kao mesta zaražavanja koronavirusom navode slavlja i različite skupove, kao i letovanje, kao i da u bolnici ima „i nekoliko celih porodica“.

Zbog velikog broja inficiranih korona virusom na dnevnom nivou razmišlja se i o povratku nekih bolnica u kovid sistem, o čemu će se, kako je danas najavljeno, razgovarati sutra na sastanku ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar