delta soj
Ilustracija; Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

U kovid bolnici u Batajnici trenutno su hospitalizovana 302 pacijenta, od kojih je 35 smešteno na jedinicu intenzivne nege a 26 je intubirano, izjavila je danas direktorka te bolnice Tatjana Adžić Vukićević.

Adžić Vukićević je za RTS izjavila da je poslednje dve nedelje „značajan trend pada broja obolelih“ i da je tokom jučerašnjeg dana u toj bolnici bilo 26 prijema i oko 40 otpusta izlečenih pacijenata.

„Svi bolesnici koji se leče nisu vakcinisani, ispod jedan odsto njih je vakcinisano i revakcinisano, i oni imaju daleko lakše kliničke slike“, kazala je Adžić Vukićević.

Ona je navela da je u bolnici u Batajnici od njenog otvaranja ukupno zbrinuto oko 8.200 kovid pacijenata, i da je u vreme najveće popunjenosti kapaciteta „u pogonu bilo pet jedinica intenzivne nege sa oko 110 bolesnika, dok danas u tri jedinice intenzivne nege ima oko 40 bolesnika“.

Adžić Vukićević je dodala da je u poslednjih nedelju dana „nešto povećan priliv mladjih bolesnika, izmedju 40 i 50 godina“, kao i da su kliničke slike kod svih koji se sada zbrinjavanju „podjednako teške kao ranije“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar