Podeli
korona niš
Ilustracija Foto:TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/

U Kliničkom centru (KC) Niš danas je posao za stalno dobilo 205 zdravstvenih radnika koji su tokom epidemije koronavirusa radili na određeno vreme.

Direktor niškog KC Zoran Perišić rekao je da je od početka epidemije u toj zdravstvenoj ustanovi posao dobilo više od 450 medicinskog i nemedicinskog osoblja.

“Investirano je mnogo, primili smo veliki broj mladih ljudi. Kada se završi ova borba, svi oni će biti raspoređeni po institutima i klinikama Kliničkog centra u Nišu, dobiti nova zaduženja…”, navodi Perišić.

Naveo je i da će učiniti sve da još mnogo mladih ljudi u Kliničkom centru Niš zasnuje radni odnos i da odatle, kaže, krene na uspešan i blistav put svoje karijere.

Medicinski tehničar na Klinici za anesteziju KC Niš Ivan Mihajlović kaže da je prihvatio poziv da pomogne kolegama u kovid bolnici i da je od aprila na tom zaduženju.

Specijalista pedijatrije u dečjoj kovid bolnici Vladana Nikolić kaže da se zajedno sa još devetoro kolega javila da pomogne u borbi sa virusom, te da je od aprila u Klinici za dečje interne bolesti KC Niš.

Ističe da joj potpisivanje ugovora znači mnogo i da je to, posle dugog čekanja, velika sreća.

KC Niš raspisao je konkurs za prijem 641 zdravstvenog radnika za kovid bolnicu u Kruševcu, a Perišić kaže da se do sada prijavilo 140 lekara, 220 medicinskih tehničara i pet farmaceuta i dodaje da očekuje da će taj broj biti znatno veći.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar