Foto: Ana Hegediš Lalić/Nova.rs

U proteklih 24 sata koronavirus je registrovan kod još šest osoba u Kikindi, a trenutno je 71 osoba pozitivna. Najveći broj njih 42, od toga šestoro dece, sa lakšom kliničkom slikom nalazi se u samoizolaciji na kućnom lečenju.

Pet ljudi sa težom klinikom slikom prebačeno je u Klinički centar Vojvodine, a 26 je na lečenju u Opštoj bolnici u Kikindi, piše RTS.

Kako nezvanično saznaje RTS u Zavodu za javno zdravlje u Kikindi, trijažom i kontrolom kontakata utvrđeno je da je najveći broj novozaraženih putovao u centralnu Srbiji ili imao kontakte i putovao u Beograd.

Doktorka Tatjana Karać iz Zavoda za javno zdravlje Kikinda kaže da od novog naleta koronavirus krajem juna na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga obolela je 91 osoba, od toga je 80 sa teritorije grada Kikinde,

„Osam osoba je do sada izlečeno, sedmoro sa teritorije Kikinde, međutim nažalost dvoje pacijenata iz Kikinde je preminulo, a jedna osoba se nalazi na respiratoru koja ima pridružene hronične bolesti“, dodala je Karać.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar