Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Na respiratorima u Nišu trenutno je 10 ljudi, dok više desetina njih ima kiseoničku potporu. U Nišu su u kovid bolnicama trenutno 384 pacijenata, u leskovačkoj bolnici oko 130 ljudi, od kojih je čak 69 pacijenata priključeno na kiseonik, navodi reporter N1.

Iz KC Niš kažu da ih zabrinjava to što je sedmoro dece, obolele od koronavirusa, smešteno u bolnicu.

Nema drastičnog pogoršanja u niškim kovid-bolnicama, broj obolelih koji se hospitalizuje raste, ali ne drastično, javlja reporter N1.

Prema poslednjim podacima, 374 osobe su smeštene u kovid centre u Nišu, a pre nekoliko dana ih je bilo 185. Zabrinjava to što svakog dana ima preminulih, juče ih je bilo tri, danas jedan u KC Niš, a u Leskovcu jedna.

Kako javlja reporter, na jugu Srbije je bilo problema, prethodnih dana, u gerontološkim centrima a najviše se govorilo o Domu za stara lica iz Leskovca. Odatle je u kovid bolnicama na lečenju sedmoro ljudi. Prethodnih dana tri osobe su preminule, navodi.  Nema drastičnog pogoršanja njihovog stanja, prate se 24 sata dnevno, kao i štićenici doma iz okoline Gadžinog Hana, baš zbog toga što je reč o rizičnoj grupi, čije se stanje brzo može promeniti.

Reporter N1 kaže i da su mu se javljali ljudi koji su imali sve simptome, koji su odlazili u kovid-ambulante, ali prosto nisu testirani, već im je rečeno da se ponašanju kao da su kovid pozitivni.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar