Foto:EPA-EFE/REHAN KHAN

U gradovima Pomoravlja: Jagodini, Ćupriji i Paraćinu, koji su jedan od drugoga udaljeni po desetak kilometara, virusom korone zaraženo je 260 osoba, a testirano je 909.

Najviše testiranih i obolelih je u Ćupriji, a zatim u Paraćinu i Jagodini, objavio je danas predsednik opštine Ćuprija i komadant Opštinskog štaba za vanredne situacije Ninoslav Erić na sajtu opštine.

„U Ćupriji je testirano 428 osoba, pozitivno na virus korone je 145, u Paraćinu su testirano 244 osobe a pozitvno je 71, a u Jagodini je testirano 237 a pozitivno 54 osobe“, naveo je Erić.

On je istakao da je u Pomoravskom okrugu, koga uz ove lokalne samouprave, čine još Svilajnac, Despotovac i Rekovac, ukupno zaraženo 283 osobe.

U Svilajncu osam, Despotovcu tri i Rekovcu dve.

Erić je izjavio i da su Ðački dom „Srećno“ i Škola za muzičke talente u tom gradu predviđeni „za eventulani smeštaj oboleli od Covid-19, sa lakšom kliničkom slikom.

„Ove ustanove imaju oko 250 postelja a za ovu namenu su predviđene prema uputstvima i u saradnji s Ministarstvom prosvete i tehnološkog razvoja“, objasnio je Erić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram