Foto: Claudio Furlan/LaPresse via AP

Na području Gornjeg Milanovca pojačana je aktivnost službe ŽJZ, gde je posle aktivnog istraživanja 81 osoba stavljena u izolaciju, a kompanija Metalac je odlučila da na određeno vreme prekine rad, saopšteno je na sastanku Radnog tima za praćenje širenja virusakorona.

Tokom jučerašnjeg dana u hali u Atenici, privremenoj bolnici za pacijente sa blažom kliničkom slikom na području Čačka, bilo je pet pacijenata.

U ambulanti Ljubić obavljena su 24 pregleda, od toga je 17 osoba imalo povišenu temperaturu, a devet je poslato na testiranje.

U izolaciji Doma zdravlja u Čačku bila su tri pacijenta sa povišenom temperaturom i jedan je poslat u Opštu bolnicu.

U prijemno trijažnoj ambulanti te bolnice bilo je 11 pregleda i tri prijema, a jedan pacijent poslat je u KC Kragujevac, pa se trenutno na infektivnom odeljenju nalaze 24 pacijenta od kojih su dva na respiratoru.

Tokom prethodnog dana u okviru bolnice odrađeno je 35 brzih testova, a tim pacijentima će se naknadno raditi testiranje brisa.

Brzi testovi služe kako bi terapija bila započeta odmah.

Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravlje (ŽJZ) izvestila je da su prethodnog dana uputili 48 testova na analizu i da se rezultati očekuju tokom dana.

Danas će biti poslato 54 testa.

U domovima za stare nema osoba sa povišenom temperaturom, a u samoizolaciji nalazi se 288 lica.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar