Foto: Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias, File

Predsednik opštine Negotin i komandant opštinskog kriznog štaba Vladimir Veličković kazao je da je najveći broj testiranih pacijenata i zaposlenih staračkog doma "Radost" pozitivno na novi koronavirus.

On je za TV Pink rekao da je obavljeno 60 kontrolnih testova, od kojih je 48 pozitivno, devet negativno, a da se rezultati za tri osobe još uvek čekaju.

„Mahom su svi stabilnog zdravstvenog stanja. Nemamo lica sa težim simptomima“, rekao je Veličković i dodao da će u koordinaciji sa republičkim kriznim štabom videti kako će se dalje postupati sa novoobolelima.

Pojasnio je da su u dom „Radost“ smešteni mahom stariji i nepokretni građani, koji će u slučaju da da nemaju teže zdravstvene tegobe, biti smešteni u negotinskom zdravstvenom centru.

Veličković je dodao je u domu za stare „Radost“ uočeno niz nepravilnosti, da je bilo korisnika koji nisu bili prijavljeni, a da radnici nisu radili preporučene petnaestočasovne smene, kao i da su posle posla odlazili kućama.

Zbog toga će se, navodi Veličković, sada obaviti testiranje svih članova porodica zaposlenih u tom Gerontološkom centru.

TV Pink navodi da će protiv odgovornih biti podignuta krivična prijava a da će „Radost“ „najverovatnije izgubiti dozvolu za rad“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare