Foto:EPA-EFE/MARISCAL

Od 75 stanara Doma za stara lica "Eskulap" u Novom Selu, 30 je pozitivnih na kovid 19, a virus je potvrđen i kod troje radika ove ustanove, kaže epidemiolog Branislav Tiodorović, a pišu "Večernje novosti".

„Večernje novosti“ pišu da se sumnja da zaraženih u ovom domu ima javila se kada je rodbina štićenika primetila da imaju simptome korone, zbog čega su insistirali da se uradi testiranje.

Biljana Mikić iz Španije  tvrdi da je njena majka 8. aprila preminula u ovom domu jer nisu preduzete mere da se prebaci u bolnicu iako je imala i visoku temperaturu i teško je disala.

Nakon smrti njene majke, testirani su ostali štićenici, njih 74, kako kaže direktorka Doma „Eskulap“ Ivana Nikolić. Ona je za „Novosti“ rekla da su 11. marta tu preduzete sve mere i da je o svemu izveštavana epidemiološka služba svakog dana, te da ništa nije prepušteno slučaju.

Dodaje i da radnici koji su pozitivni nisu imali nikakve simptome osim curenja nosa, te da su zbog toga poslati na testiranje i rezultati su bili pozitivni.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram