Foto: matej kastelic / Panthermedia / Profimedia

Do današnjeg dana u Srbiji je u domovima za smeštaj odraslih i starih i u ustanovama socijalne zaštite, korona virus potvrđen kod 159 korisnika i 94 zaposlenih, saopšteno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo virusa potvrđeno je u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Obrenovcu, Mataruškoj Banji, Rumi, Beogradu, Mladenovcu, Knjaževcu, Subotici, Novom Sadu, Leskovcu, Brusu, Surdulici, Kuli, Tutinu, Kragujevcu, Kulini, Vranju, Novom Pazaru, Šapcu, Žablju, Titelu, Sečnju, Pančevu, Chupriji, Lazarevcu, Barajevu, Priboju, Jakovu, Gadžinom Hanu, Kladovu, Kovačici, Umki, Vladimirovcu, Stamnici, Jabuci i Velikom Popovcu.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 644, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 239.

Dom za smeštaj odraslih i starijih „Doživeti stotu“, Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih „Stara pruga“, Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih „Radost“ u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih „Nada“, u Beogradu.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar