Čačak hitna pomoć Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Vozači Hitne pomoći već dugo su nezadovoljni svojim statusom u Domu zdravlja i spremaju se za štrajk. Danas su podneli zahtev gradonačelniku da ih primi, što se može smatrati poslednjim pokušajem da se reše nagomilani problemi u ovoj zdravstvenoj ustanovi kojom rukovodi penzioner dr Aleksandar Pajović, inače nekadašnji poslanik i funkcioner SNS.

„Nizom naredni, uredbi o obaveštenja vozači Službe hitne pomoći (SHP), su spušteni u blato, bez časti i ugleda. Pojedinci su sebi dali za pravo da nam upućujiu raznorazne pretnje, ucene, a svi dobro znamo da najveći i najteži deo posla obavljaju vozači SHP, a da pri tome niko od nas nije dobio satisfakciju ili pohvalu za svoj rad, a o nagradi da ne pričamo“, piše u dopisu vozača službe Hitne pomoći koji je upućen rukovodstvu Doma zdravlja.

Oni su izneli i svoje zahteve. Kako su naveli, ne žele da izlazeo na odeljenja čačanske bolnice i sami preuzimaju pacijente (osim intenzivne nege, korononarnog i dečjeg odeljenje), a traže i smenu poslovođe voznog parka, nabavku uniformi, kao i prostoriju za vozače sa sa ormarićima za presvlačenje. Oni zahtevaju i naknadu za topli obrok, odnosno da imaju iste uslove kao što su u čačanskoj bolnici – pratnju tehničara u svakom prevozu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bićemo složni i jedinstveni u ostvarivanju zahteva do poslednjeg. Ako ne budete odgovorili na naše zahteve, tražićemo podršku drugih institucija, a potom će uslediti i prava sindikalna borba. Naredbe koje su došle sa novim postavljenjima uticale su na našu egzistenciju, kao i naših porodica, zbog čega više nismo u mogućnosti da se odazivamo na pozive u slobodno vreme“, navodi se u dopisu vozača SHP koji je upućen rukovodstvu Doma zdravlja, ali bez efekta.

Zbog toga su se danas, pre obustave rada, obratili za pomoć Gradskoj upravi u Čačku.

Inače, načelnica Hitne pomoći dr Jelena Todorović podnela je ostavku, a prema rečima pojedinih lekara pljušte prijave za mobing protiv pojedinih rukovodilaca ustanove.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar