delta soj
Ilustracija; Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukićević rekla je da se povećava broj pacijenata je u toj ustanovi i da ih je trenutno 700.

Vukićević je za RTS rekla da je bolnica „prilično puna“ i da je 620 pacijenata u jedinicama poluintenzivne nege a da je njih 80 u jednicama intenzivnog lečenja.

Prema njenim rečima, otvorene su četiri jedinice intenzivnog lečenja i 18 jedinica poluintenzivne nege. „Postoji jos peta jedinica intenzivnog lečenja – jedinca spasa“, rekla je ona.

Dodala je da više od 20 odsto pacijenata zahtevaju prijem u intenzivnu negu, te navela da je to između 40 i 70 osoba svakoga dana.

Navela je i da više od 90 odsto onih koji leže u Batajnici nije vakcinisano i da to jako brine.

Istakla je i da ne zna više na koji način da apeluje na ljude da se vakcinišu. „Ovo nije epidemija nego požar… i mnogo je gore nego 4. decembra u 2020. kada je kovid bolnica otvorena“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, među pacijentima dominiraju mlađi muškarci od 30 do 40 godina od kojih niko nije vakcinisan. Dodala je i da u Batajnici, među medicinskim osobljem praktično nema nevakcinisanih.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare