Foto: Promo

Uplovljavanjem broda "Viking lif" sa 115 američkih turista i 40 članova posade počela je ovogodišnja nautička sezona za kruzere u Beogradu.

„Turistička organizacija Beograda tradicionalno organizuje svečano otvaranje nautičke sezone za kruzere. Za Beograd dolazak kruzera mnogo znači zbog prihoda i promocije, jer su brodovi najveći i najbolji način promocije jednog grada. Očekujemo oko 80.000 gostiju o ukoliko nam sve okolnosti dozvole biče odlična nautička godinu. Ukoliko se i ove godine pokažemo kao dobri domaćini naredne godine će ih biti još više“kaže Miodrag Popović, direktor TOB-a.

Pročitajte još:

Turisti sa prvog kruzera jutro su proveli razgledajući Beograd: Kalemegdan, Hram Svetog Save, Kuću cveća, Narodnu Skupštiinu, Knez Mihajlovu…

Među njima je bilo i turista iz američkog istoimenog grada i oduševljeni su što je Belgrejd tako veliki.

Naredni kruzer „Amaverde“ uploviće već 24.marta i na njemu će, takođe, biti američki turisti.
– Drago mi je što otvaram sezonu i nadam se da će se situacija u Ukrajini brzo rešiti i sve vratiti u normalu – kaže Ane Sejbranda, kapetan broda „Viking Lif“.

Foto: Promo

Ukoliko se ostvare najavljeni dolasci Beograd će ove godine zabeležiti jednu od najboljih nautičkih sezona.
Naime, Kruz kompanije najavile su pristajanje 700 brodova sa kojima bi trebalo da dođe 80.000 putnika i 30.000 članova posade.

Istina, kruzeri su u protekle dve godine sporadično uplovljavali, ali dolaskom „Vikinga“ ponovo počinje serija „belih brodova“ koje pamtimo pre početka epidemije.
Sezona kruzera počinje od kraja marta do sredine novembra. Najduže krstarenje organizuje kompanija „Viking“ i traje 15 dana, a počinje u Amsterdamu i završava u Đurđu (Rumunija).

BONUS VIDEO: Renato Grbić, alas sa Dunava koji je spasio 31 čoveka iz reke

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar