Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Nakon neuobičajeno toplog vremena za ovo doba godine, u više mesta u Srbiji temperatura se približila nuli, a pao je i sneg. Zabelelo se u Beogradu, Novom Sadu, Sjenici, Požegi, Valjevu, Loznici, na Zlatiboru i Pešterskoj visoravni, pokazuju podaci na sajtu RHMZ-a.

U šest sati najhladnije je bilo na Zlatiboru, gde je tempeatura bila minus tri stepena Celzijusa, a najtopliji su bili Dimitrovgrad i Negotin sa osam stepeni.

U većem delu Srbije danas, ujutro i pre podne očekuju se mešovite padavine – kiša i sneg, a popodne i uveče oblačnost će oslabiti, pa se očekuje kratkotrajni prestanak padavina, na jugu Srbije i uz delimično razvedravanje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na severozapadu Srbije će danas biti oblačno i veći deo dana suvo. U toku noći sa jugozapada Srbije se očekuje novo naoblačenje sa snegom.

U poslednjem upozorenju RHMZ naovodi se da će snežne padavine biti u brdsko-planinskim predelima danas i za vikend i početkom naredne sedmice.

Predviđa se formiranje i povećanje visine snežnog pokrivača za 15 do 40 cm, naročito na planinama.

Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, u Negotinskoj Кrajini povremeno jak, a u toku noći se pojačanje vetra očekuje i u planinskim predelima.

PROČITAJTE JOŠ

Najniža temperatura će se kretati od minus dva stepena Celzijusa na severu Bačke i Banata, do sedam stepeni na jugu Srbije, a najviša u većem delu od dva do pet stepeni na jugu i istoku, do devet stepeni uz pad temperature posle podne i uveče.

AMSS saavetuje oprez u vožnji 

Zbog snega na kolovozu, savetujemo opreznu vožnju, uz obaveznu upotrebu zimske opreme!

BONUS VIDEO: Pao sneg na Kopaoniku: Nada za spas sezone, gužve nesnosne

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare