Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Od 930 kreveta u Batajnici, popunjeno je 89. Pre nedelju dana bilo je manje od 40 pacijenata. Lekari uočavaju da se ovde poslednjih blago povećava broj pacijenata.

Direktorka Kovid bolnice u Batajnici prof. dr Tatjana Adžić Vukičević rekla je za RTS da su podaci za veliku brigu jer iz relaksirane situaci u prethodnih šest nedelja, kada su imali po 40 pacijenata, sada brojevi vrtoglavo rastu.

Prema njenim rečima, juče je otvorila još jednu jedinicu poluintenzivne nege.

„Sve više imamo ljude koji su se vratili sa letovanja, to su čitave porodice i koji naravno nisu vakcinisani. Među njima u jedinicama intenzivne nege imam sedmoro mladih ljudi ispod 40 godina života, a juče je jedan morao da bude intubiram“, navela je Adžić Vukičević.

Naglasila je da u ovom talasu, najviše obolelih među mlađim nevakcinisanim muškarcima.

Kada je reč o vakcinaciji u kovid bolnici u Batajnici, rekla je da je među lekarima oko 80 posto, međutim odziv među medicinskim sestrama je znatno niži.

Apelovala je na nadležne da se uvede obavezna vakcinacija za zdravstvene radnike. Naglasila je da je veoma dobar odziv za vakcinaciju kod studenata medicine.

Adžić Vukičević navodi podatke koji su glani razlog za vakcinaciju.

Pratite nas i na društvenim
mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

„Kada smo otvorili bolnicu imali smo 8.000 zaraženih dnevno. Bolnica se punila velikom brzinom i krajem marta dostigla je broj od 930 pacijenata, što je maksimum. Međutim, ako se zna da je na početku pandemije 25 do 30 posto obolelih na dnevnom nivou bilo kandidati za bolnicu, a danas je prosek hospitalizovanih 10 do 12 posto“, naglasila je direktorka kovid bolnice u Batajnici.

Ističe da su vakcine mnogo učinile u našij zemlji, jer bolesnici koji obole od korone ne moraju da budu kandidati za bolničko lečenje, a sve to zahvaljujući vakcinama.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar