Foto: Nova.rs

Situacija sa koronavirusom svaki danom sve je teža za zdravstvene radnike - mnogi od njih rade bez odmora i dana pauze, a snaga je već na izmaku. Broj novozaraženih nedeljama prelazi broj od nekoliko hiljada, ali i pored teške situacije širom zemlje, doktori, medicinske sestre i kompletno osoblje našli su način da obeleže predstojeće novogodišnje praznike. Radnici KBC "Zvezdara" okitili su svoju "kovid" jelku i tako na pravi način spojili događaj koji je obeležio 2020. i novogodišnju euforiju.

Ova jelka je plod kreativne mašte zaposlenih na odeljenju Transfuzije, koji su uprkos velikom umoru i pojačanom obimu posla, te virusu koji je udaljio jedan broj njihovih kolega sa odeljenja, našli snage da i ove godine okite jelku, koju ove godine slobodno mogu nazvati „kovid“ jelkom.

Foto: Nova.rs

Za razliku od tradicionalne jelke, ova je prilađogena pandemiji i ima na sebi zaštitnu masku i rukavice, kao i hirurušku kapu na glavi.

U isto vreme, ova jelka mami simpatije, ali i osećaj tuge kod svih građana, koji saosećaju sa mukama lekara, koji svakog dana pokušavaju da zaustave pandemiju u zemlji i da kako tako učine zdravstveni sistem stabilnim.

Foto: Nova.rs

Možda je za nekog i čudno da se jelka kiti na ovaj način, ali upravo bez ovakvih ukrasa nije ni moguće zamisliti novu godinu, kad je onu staru obeležila pandemija koronavirusa.

Nadamo se da će lekari imati više vremena da uživaju u novogodišnjim čarima i kićenju jelke, ali sada ih sigurno čega veliki posao. Mi im zato želimo puno uspeha u radu, mirnu noć i srećnu Novu godinu.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare