Foto: STRINGER / AFP / Profimedia

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Peći Agim Kurmehaj izjavio je danas da je u vezi sa masovnim trovanjem vodom u Dečanima, od Policije Kosova zatražio informacije o dvojici Srba koji su tokom prošlog meseca posetili tu opštinu.

Prištinski mediji ranije su objavili da bi za masovno trovanje u Dečanima, mogla biti odgovorna dvojica Srba koje su snimile sigurnosne kamere u toj opštini.

„Što se tiče dvojice građana srpske nacionalnosti, danas sam zatražio od policije u Dečanu da sastavi hitan izveštaj o tome i mi ćemo onda preduzeti neophodne mere u tom pravcu. Obavestićemo vas o ovom pitanju na vreme“, naveo je Kurmehaj.

Dodao je da je odmah po saznanju o masovnom trovanju, angažovao dvojicu tužilaca koji se po njegovim rečima, intenzivno bave tim slučajem.

„Intenzivno radimo i uglavnom nas brine da li postoje sumnje u vezi sa ljudskim faktorom koji je mogao da izazove ovo trovanje ali u ovoj fazi ne možemo doći do jasnih zaključaka“, kazao je tužilac.

Komentarišući navode prištinskih medija o mogućoj umešanosti Srba u trovanje vode, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da su dve osobe u vozilu novosadskih tablica posetile opštinu Dečani, ali da nisu bili ni 500 metara blizu izvorišta vode.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar