Nis grad vrucina
Nis vrućina prazan trg Foto:BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC

Turistički vodiči iz Niša organizovaće u nedelju, 24. decembra humanitarnu pešačku turu, a novac koji će sakupiti tokom te ture uplatiće za lečenje njihovog kolege iz Obrenovca Dragana Subotića (49), oca dvoje male dece.

Dragan je dugi niz godina dovodio turiste u Niš i upoznavao iz sa gradom na Nišavi, ali mu je sada potrebna pomoć kako bi otišao na operaciju u Pariz. Njemu je oktobra ove godine dijagnostifikovan maligni kancer na plućima sa metastazom na kičmenom stubu.

Radioterapija zračenjem nije dala rezulata, tako da će lečenje biti nastavljeno hemioterapijom, a potom je potreban operativni zahvat kojim bi bili uklonjeni i kancer sa kičmenog stuba, kao i primarni kancer na plućima.

S obzirom da su operativni zahvati na kičmenom stubu, u neposrednoj blizini kičmene moždine veoma rizični, a u našoj zemlji su teško izvodljivi bez uključenja visokog procenta invaliditeta, kontaktirana je renomirana klinika u Parizu koja ovakve operativne zahvate radi veoma uspešno.

Pročitajte još

Za operativni zahvat sa uslugama bolničkog stacionara, analize, kao i za putne troškove i smeštaj tokom lečenja potrebno je oko 300.000 evra.

Da bi pomogli Draganu u ovim teškim trenucima Udruženje turističkih vodiča Niša će povesti građane u obilazak grada u pratnji vodiča Milice Began.

Okupljanje je u 12 časova u porti Saborne crkve u Nišu, kod spomenika patrijarhu Irineju. Nakon upoznavanja sa Sabornim hramom i vrednostima koje on čuva, uslediće priče o gradskim gospodskim kućama i palatama, šetnja Obrenovićevom ulicom o kakvoj građani nikada ne razmišljaju, preko centralnog trga do Tvrđave.

Svi građani koji žele da učestvuju mogu to učiniti tako što će tog dana doći do Sabornog hrama s najmanje jednom SMS porukom koju će poslati na 3800 s tekstom 230.

„Ovo je prilika da zajedno provedemo dva nezaboravna sata, istražujući lepote našeg grada i istovremeno pružimo podršku Draganu. Svi su dobrodošli da se pridruže, deleći ljubav i pozitivnu energiju“, poručili su iz Udruženja turističkih vodiča Niša.

Iz ovog udruženja su pozvali Nišlije da u nedelju na pošačku turu ponesu svoje „dobro srce i novčanik“ jer će tokom ture imati i kutiju za donacije.

BONUS VIDEO Investitorski urbanizam u Nišu: Srtučnjaci upozoravaju da novi kompleks uništava postojeće zelenilo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar