Foto: Ivana Stojanov/Nova.rs

Grupa turista koja je letovala na grčkom ostrvu Eviji vratila se u Srbiju, potvrđeno je RTS-u. Radi se o putnicima koji su odbili karantin pošto je utvrđeno jedan bračni par zaražen koronavirusom.

Tako se okončala epopeja grupe od 80 naših turista, koji su 3. jula stigli na grčko ostrvo Evija, da bi juče krenuli nazad u Srbiju pošto nisu želeli da ostanu u dvonedeljnom karantinu.

Neki domaći mediji izvestili su da su naši turisti proterani sa tog grčkog ostrva zbog straha od širenja zaraze, ali je takvu informaciju za Nova.rs dematovao ministar turizma Rasim Ljajić.

„Jedan od putnika je nakon dolaska na Eviju dobio temperaturu, testiran je i ispostavilo se da ima koronavirus, a zaražena je i njegova supruga.

Oboje su u bolnici, s tim sto je žena sa lakšom kliničkom slikom, a dok muškarac ima upalu pluća. Oboje će biti transportovani u Srbiju o trošku osiguranja, kada grčki lekari procene da je to izvodljivo“, rekao je Ljajić za Nova.rs

Ostalih 78 putnika iz te grupe odlučilo je da se vrati u Srbiju, iako su testirani i nisu zaraženi koronavirusom, ali nisu prihvatili da provedu još 14 dana u karantinu, što je odlučio Krizni Štab ostrva Evija.

„Grčka je organizovala besplatan transport svih 78 turista iz ove grupe do bugarske granice, a tamo ih čekaju već spremni autobusi Grand tursa“, potvrdio nam je ministar Rasim Ljajić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare