Lavica
Lavica

Lavica Kiki, koja je bila zbrinuta u Zoološkom vrtu u Paliću, uginula je, objavljeno je Fejsbuk stranici Zoo vrta na Paliću.

„Lavica Kiki više nije sa nama. Posle 15 dana borbe, izgubila je svoju životnu bitku, uprkos našim najvećim naporima da je povratimo. Kiki je uginula 6.oktobra, oko 21h“, navedeno je.

„Nadamo se da se ovakvi slučajevi zloupotrebe životinja od strane nesavesnih ‘vlasnika’, kao što je bio njen, više neće događati. Slučaj lavice Kiki pokazao je, nažalost, da dokle god postoje ljudi koji kupuju divlje životinje iz zabave, bez provere uslova za držanje i svesti da moraju da imaju dozvolu za držanje dobijenu isključivo od Ministarstva zaštite životne sredine, u naša prihvatilišta stizaće ptice odsečenih krila sprečene tako da pobegnu, ptice ulepljenih kljunova da ih niko ne bi čuo, životinje različitih vrsta koje ostaju bez vazduha u kutijama u kojima su skučene, pa i takve poput male lavice“, navodi se u objavi Zoo vrta.

Pročitajte još:

Podsetimo, lavica Kiki pronađena je 21. septembra na Čantavirskom putu u Subotici. Slučajni prolaznik ju je uočio, zaustavio automobil i sklonio je sa puta, a zatim pozvao policiju.

Lavica je bila u izuzetno lošem stanju. Sa svojih pet meseci života imala je samo devet i po kilograma kada je pronađena. Nakon nekoliko dana utvrđeno je da joj unutrašnji organi otkazuju.

„Primljena je sa puno vezanih problema. Endo i ekto parazite smo uspeli brzo da eliminišemo, sanirana je i povreda butne kosti, a ograničeno joj je kretanje da se ne bi naprsnuća na zadnjim nogama dalje otvarala. Međutim, ono što nikako nije bolje je stanje njenih bubrega i jetre“, rekla je Sonja Mandić, direktorka Zoo vrta Palić, pre četiri dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare