Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Na našu molbu da nam dostave informaciju o zarazi koronavirusom u studentskim domovima u Beogradu, ustanova "Studenstki centar" odgovorila nam je saopštenjem u kome precizira da su, od povratka studenata u domove, potvrđena tri slučaja zaraze koronavirusom.

„Prema informacijama Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd, od povratka studenata u studentske domove 15. maja tekuće godine do sada, potvrđena su tri slučaja infekcije virusom COVID-19. Ovi studenti nisu imali simptome bolesti pri povratku u studentski dom, ali su bili u kontaktu sa zaraženim osobama, što su naknadno saznali“, stoji u saopštenju ustanove „Studentski centar Beograd“.

Preciziraju i da su sva tri potvrđena slučaja dobila  pravovremenu lekarsku pomoć, dok je dvadesetak studenata koji su bili u kontaktu sa osobama pozitivnim na koronavirus, odmah izolovano i testirano, kao što je Nova.rs već objavila.

Svim stanarima studentskih domova propisano je obavezno praćenje propisanih mera i preporuka nadležnih organa, poput izbegavanja bliskih kontakata, redovnog pranja ruku u skladu sa preporukama stručnjaka, korišćenja „dezinfekcionih barijera“ za obuću, nošenja maski, kao i održavanja higijene životnog i radnog prostora.

Sve detaljne preporuke studenti mogu pronaći na sajtu Ustanove SC „Beograd“, a u slučaju da primete povišenu telesnu temperaturu, suvi kašalj ili posumnjaju na bilo koji od simptoma virusa COVID-19, studenti se mogu javiti lekarima Respiratorne ambulante Studentske poliklinike (Prote Mateje 29), a potom i upravi svog studentskog doma. Dežurni lekari Studentske poliklinike su dostupni 24 časa dnevno na broju telefona 063/359-284, podseća „Studenski centar“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar