Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Đaci OŠ "20. oktobar" ponovo su danas, i to već treći put evakuisani, jer je, verovali ili ne, od jutros u tri navrata stigla dojava da je u školi postavljena bomba. Jutros su iste pretnje stigle širom Beograda, u brojne škole i vrtiće, ali ova novobeogradska škola, i to najveća u Srbiji, više ne može ni da izbroji koliko puta su do sada morali da prekidaju nastavu i evakuišu decu, jer ovde lažne dojave stižu već mesecima i to svaki dan, pa čak i više puta dnevno, kao što je bio i slučaj ovog pre podneva.

Đaci OŠ „20. oktobar“ ponovo su danas, i to već treći put evakuisani, jer je, kako piše Blic, od jutros u tri navrata stigla dojava da je u školi postavljena bomba.

Jutros su iste pretnje stigle širom Beograda, u brojne škole i vrtiće, ali ova novobeogradska škola, i to najveća u Srbiji, više ne može ni da izbroji koliko puta su do sada morali da prekidaju nastavu i evakuišu decu, jer ovde lažne dojave stižu već mesecima i to svaki dan, pa čak i više puta dnevno, kao što je bio i slučaj ovog pre podneva.

Procedura je takva, da bez obira na to što policija dežura u školi i oko nje, svaki put kada stigne dojava o bombi, đaci moraju da se izvedu napolje, kako bi škola bila pregledana. Đaci OŠ „20. oktobar“ tako praktično svaki dan gube deo nastave.

PROČITAJTE JOŠ:

Uključen i tim psihologa

Uprava škole jedno vreme je razmišljala i da pređe na onlajn nastavu, ali je ipak odlučeno da đaci nastave da dolaze u školu.

Očajni su i uplašeni i nastavnici i roditelji i deca, a koliko je ovo frustrirajuće za sve ne možemo ni da zamislimo. Zato je uključen i tim psihologa da pomogne deci i roditeljima.

Upućen je dopis državama za pomoć u istrazi

Istragom je utvrđeno odakle pretnje stižu, kako smo ranije pisali, ali je jako teško ući u konkretni trag.

Prema saznanjima „Blica“ sve dosadašnje pretnje upućene su mejlom i sa servera, odnosno IP adrese koja nije u Srbiji. To, međutim, ne znači da je pošiljalac i zaista u stranoj državi.

„Upućen je dopis državama za pomoć u istrazi“, rekao je nedavno izvor Blica iz MUP.

BONUS VIDEO: Lažne dojave o bombi u školi – roditelji pripremaju protest

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar