Tragična smrt tinejdžerke: Za Anđelu je učinjeno sve zamislivo, nije vredelo

Društvo 14. jan. 202219:03
Podeli:
Institut za majku i dete
Foto: Printscreen Nova.rs/video

Posle smrti šesnaestogodišnje Anđele P. iz Sevojna kod Užica, koja je posle oko četiri meseca izgubila bitku sa koronavirusoma, a danas sahranjena u svom gradu, Profesor dr Predrag Minić, iz Instituta za majku i dete u Beogradu, gde je lečena od polovine oktobra prošle godine, rekao je za Nova.rs da je devojčica lečena uz ogromno profesionalno i emocionalno angažovanje ali da je kraj bio neizbežan.

„Anđela je lečena uz puno profesionalno i ogromno emocionalno angažovanje svih nas koji smo se svakodnevno trudili da je održimo u životu. U lečenju smo koristili sve raspoložive i zamislive mere intenzivne terapije i podrške životnim funkcijama. Sve nas je pogodio njen neizbežni odlazak“, kazao nam je Profesor Minić.

Anđela je početkom oktobra primljena na Dečje odeljenje Opšte bolnice Užice odakle je polovinom oktobra upućena na Institut za majku i dete u Beograd.

„Nadali smo se do poslednjeg dana da će Anđela izdržati, njena smrt nas je jako potresla, svi smo u šoku“, kratko nam je rekla načelnica Dečjeg odeljenja u Užicu dr Dara Božović.

Kako nam je ranije rekla dr Dara Božović, devojčica je još početkom septembra imala problema sa grlom kada je lečena antibioticima ali je tada bila negativna na kovid. Posle toga je dobila i mononukleozu a kasnije je, na već izuzetno oslabljen imunitet došao i kovid koji joj je, kako je tada rekla doktorka, pojeo pluća.

Užički pedijatri konstantno su bili u kontaktu sa zdravstvrenim radnicima u Beogradu. Kako su nam rekli, devojčici je u jednom periodu bilo bolje, pa je u novembru bila van životne opasnosti. Oko Nove godine stanje joj se ponovo pogoršalo a sve njene borbe i borbe lekara, pre tri dana postale su bezuspešne.

BONUS VIDEO: Beograđani o proslavi srpske nove godine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar