Foto: Shutterstock

Predsednik Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Titel Veljko Mačar saopštio je da je jedini pedijatar u titelskom Domu zdravlja otišao u penziju, a nema zamene. Roditelji su, kako kaže, prinuđeni da svoju decu, ukoliko im je hitno potreban lekar, voze 50 kilometara do Novog Sada.

Kako je Mačar naveo u saopštenju, sanitetska vozila ne razvoze pacijente, čak ni hitne slučajeve, iako je, kako stoji u izveštajima javih nabavki, u poslednje tri godine potrošeno skoro 9 miliona dinara za „gorivo za prevoz pacijenata”.

„Deca koja je već trebalo da pođu u vrtić, nisu mogla da dobiju potvrdu o zdravstvenom stanju, budući da je izdaje pedijatar koji je tada bio na bolovanju. Sada kada ga uopšte nema, pitanje je ko će te potvrde izdavati, kao i kako će teći upis starije dece u srednjoškolske domove, gde su isto potrebne potvrde od pedijatra o zdravstvenom stanju đaka. U poslednjih par meseci je čak 6 lekara u Domu zdravlja Titel podnelo ostavke“, ističe on.

Pročitajte još

Kako ocenjuje, direktnu odgovornost za ovakvo stanje snosi osnivač Doma zdravlja, a to je lokalna samouprava.

„Pitamo opštinsku vlast, da li je ovo pravi odraz vaše nekadašnje kampanje „ZA NAŠU DECU”? Čime su titelski mališani zaslužili ovakav „poseban tretman”? Zbog čega se njihovi roditelji svakodnevno ponižavaju i moraju da odsustvuju sa posla da bi vozili bolesnu decu u drugo mesto? Da li su ovo snovi koje bi Srbija trebalo da sanja i ostvaruje?“, pitao je on u saopštenju.

BONUS VIDEO Dezinformacije i lažne vesti: Serviranje magle na dnevnom nivou

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar