Branislav Tiodorović Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/bs

U Domu za osobe sa posebnim potrebama u Trbunju kod Blaca koronavirus je potvrđen kod 27 radnika, ali nema znakova ovog oboljenja kod štićenika, saopštio je epidemiolog Branislav Tiodorović, povodom informacija da je većina štićenika te ustanove zaražena. Međutim, Tiodrović je najavio i ponavljanje testiranja.

„Situacija se nadgleda, ali moraćemo ponovo da testiramo pacijente.Naglašavam u ovom trenutku nemamo štićenika u tom domu koji pokazuju neke ozbiljne znake oboljenja i to je malo iznenađujuće i za lekare koji su tamo na licu mesta“, rekao je Tiodorović.

On je objasnio situaciju zbog koje će doći do ponavljanja testiranja kod štićenika doma.

„To se dešava, nije prvi put. Svuda gde postoji sumnja da li je ispoštovana procedura, da li je nešto kontaminirano ili slično, to se proverava. Ponavljanjem testova moćićemo da vidimo da li je situacija pod kontrolom“, rekao je on na konferenciji za novinare Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, održanoj ovog puta u Nišu.

Na pitanje da li je bilo protesta u vezi sa situacijom u domu u Trbunju Tiodorović je naglasio da nikakvih protesta nije bilo.

Prema njegovim rečima, utvrđena je procedura gde će biti smešteni štićenici ako budu pozitivno testirani.

„To je veoma težak posao, ako se tako nešto desi, ali do ovog trenutka nemamo informaciju o pojavi ozbiljnih znakova oboljenja“, zaključio je on.

Podsećamo da su „Novosti“ objavile da je 109 štićenika Doma u Trbunju pozitivno na koronavirus.